Avui mateix, comencen els Desdejunis al Comerç. Una eina destinada a comerciants i emprenedoria, i que arriben després d’una primera edició en molt bona rebuda per part de tots els agents implicats. Debat, intercanvi d’idees, formació, iniciatives, i sobretot, implicació. Conceptes necessaris per revitalitzar el teixit empresarial d’una ciutat a través dels protagonistes, perquè creiem en els negocis que hi ha en mans i ment dels borrianencs i borrianenques i volem que afloren tot el possible.

La feina constant és la que aconsegueix resultats. L’estratègia de polítiques actives d’ocupació compten amb una bateria de propostes per millorar el teixit empresarial de la nostra ciutat, per a que estiguen en contacte continu. Una proposta com la dels Desdejunis al Comerç es complementa amb el treball de contacte i visites a les empreses de la localitat per conèixer les seves necessitats i donar-los resposta, la qual cosa implica col·laboració estreta amb altres regidories i plantejar accions concretes per a les empreses de manera que millorem la seva situació a la nostra localitat perquè elles són el motor de l’ocupació i volem que es senten com a l’eix central que són.

I no deixem de costat a la població aturada, a qui oferim orientació laboral i connexió directa a través de xarxes socials. Si abans de què arribàrem al govern no es col·laborava pràcticament en cap programa d’ocupació de la Generalitat; en el 2017, van ser 11 els programes en els que es va participar amb una inversió entre Generalitat, Diputació i Ajuntament d’un milió d’euros. Feia temps que no s’arribava a aquesta xifra. I per això, aquest 2018, és necessari duplicar la xifra en ocupació.

El més important és que eixes accions les connectem amb la resta d’agents i institucions que a Borriana treballen en l’ocupació i la formació. Casal Jove, instituts, tallers d’ocupació, programes d’orientació, oenegés, Servef, Càmara de Comerç, CEEI, Pacte per l’Ocupació... Tots treballant conjuntament en una xarxa d’agents que prompte començarà a donar fruits i que a bon segur revertirà en la millora de l’atenció a tothom. Borriana millora en ocupació.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports

a l’Ajuntament de Borriana