Encara recorde quan de menuda m’explicava la gent més major de Borriana que la zona de La Bota era el lloc escollit per desenes i desenes de xiquets i xiquetes per menjar-se la mona de Pasqua, que cada any esperaven com un dels moments més especials de la primavera. Avui, per sort a Borriana, la mona ha continuat sent la protagonista d’aquests primers dies de Pasqua, amb escolars aprenent a preparar-la en els centres educatius per després menjar-se-la en la millor de les companyies.

I ja no és La Bota el lloc escollit pels més menuts i menudes de la ciutat per a menjar-se-la, però si ho són les nostres platges, la zona de l’Arenal, el Clot o les alqueries, on les famílies es reunixen durant aquestes dates per compartir mona, germanor i moments de relaxació. I per tal que tradicions com la de la mona o la de trobar-nos a les alqueries durant la Pasqua no es perden, des del consistori entenem que tenim una responsabilitat, a la qual, un any més, hem intentat respondre com cal. Per a què les platges de Borriana tornen a ser el lloc on es trobe tanta gent i puga gaudir dels dies de descans, ja fa dies que els operaris de via pública treballen en la neteja de la zona. I ho faran fins a finals d’aquesta setmana per disposar en les millors condicions l’escenografia on es desenvolupa aquesta pel·lícula dels dies de Pasqua on els més xiquets i xiquetes acaben sent els protagonistes.

Estic segura que molts i moltes d’elles trauran fins i tot el seu catxirulo i continuaran complint amb la lletra de la cançó que ja els seus pares i mares cantaven quan arribava la primavera.

I no és l’única iniciativa que volem oferir a la ciutadania per poder gaudir d’estes dates. Des de la regidoria de Joventut, per exemple, s’ha organitzat també una vegada més l’Escola de Pasqua, on aquells i aquelles que ho desitgen han pogut matricular-se per tindre un lloc on compartir els dies de vacances, divertir-se amb les activitats programades, i de ben segur, conèixer algunes de les tradicions i moments més típics adobats amb un bon tros de mona. Us desitgem des d’ací que passeu uns dies ben agradables envoltats de família, amics i amigues, el que farà que la Pasqua torne a ser florida.

*Alcaldessa de Borriana