Fa anys, les nostres comarques eren famoses pels aeroports sense avions o les biblioteques sense llibres, però mentre que anteriors governants invertien en obres faraòniques, nosaltres hem decidit invertir en les persones. Alguns s’han esforçat perquè ens oblidem d’aquestes coses a Vila-real i per això, de vegades, calen exemples pràctics.

De fet, aquesta mateixa setmana, en l’abans coneguda com a biblioteca sense llibres i ara reconvertida en Biblioteca Universitària del Coneixement --que no només és seu d’una biblioteca infantil, sales d’estudi o diferents universitats, sinó també dels actuals plans d’ocupació--, va tenir lloc el curs d’agricultura ecològica que organitzen els alumnes del Taller d’Ocupació i la Conselleria d’Agricultura.

Un espai que anteriorment era un contenidor buit de contingut, ara no només està ple de coneixement, sinó que, el més important, ara és la seu d’un taller d’ocupació d’agricultura en el qual hem invertit, no en el formigó, sinó en les persones. Més de 400.000 euros en un projecte adreçat especialment a majors de 45 anys, aturats de llarga durada i col·lectius vulnerables, que està oferint formació remunerada a 25 persones, una alternativa de producció agroecològica i que també ha apropat més encara el Centre de Capacitació Agrària a Vila-real.

Potser no llueix tant com algunes de les obres faraòniques que el PP va fer a Vila-real, potser no hi haurà plaques en aquest lloc que recorden inauguracions, però la realitat és que, mentre que altres balafiaven, aquest equip de govern, del qual forma part Compromís, a través de la Generalitat, el Fons Social Europeu i la Regidoria d’Economia, ha decidit invertir 4,4 milions d’euros en plans d’ocupació que han arribat a vora 400 famílies de Vila-real.

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real