El tornaria a signar amb els ulls tancats. Així de clara i contundent és la meua resposta quan em pregunten si tornaria a rubricar l’acord de progrés al qual vam arribar Compromís, PSOE i Alternativa Independent per l’Alcora (Aipl’A) l’any 2015.

I si ho tinc tan clar és perquè este acord ha sigut 100% beneficiós. Fent balanç, els fets parlen per si mateixos. En estos anys s’han afrontat amb valentia projectes --de present i futur-- molt importants, s’han augmentat i millorat els serveis, s’han portat a l’Alcora iniciatives pioneres, s’han aconseguit nombroses ajudes, s’ha reduït considerablement el deute… Hem passat de la paralització del PP al dinamisme.

Malgrat els intents del PP de tirar per terra al tripartit, la realitat és la que és, per molt que intenten manipular-la. Estic convençut que els haguera encantat dir que durant el seu mandat s’ha aconseguit tindre farmàcies de guàrdia tots els dies, s’ha fet realitat el necessari projecte d’accessibilitat al carrer Sant Francesc i el seu entorn, o la remodelació de la plaça Espanya, s’ha recuperat tot un emblema com és la Reial Fàbrica o s’ha aconseguit una secció de l’EOI... Però no, tot açò s’ha fet ara. L’èxit d’este projecte és únicament de la ciutadania, no de cap partit.

Ara estem immersos en un nou curs polític i s’aproximen eleccions. És necessari que els partits ens replantegem les coses i, deixant de nou de costat les sigles, mirem només per l’interés de l’Alcora.

Tenint com a referència l’actual acord de progrés, hem d’anar encara més enllà, posar el turbo i donar pas a un nou projecte més ambiciós, amb més intensitat, perquè queda molt per fer. Veníem de la paràlisi del PP, hem patit l’estancament que havia deixat, hem hagut de desempolsar projectes, fer front al deute… i encara així, és molt el que s’ha avançat.

Ara tenim tot preparat per donar un gran impuls a este projecte que és l’Alcora, pensant en tots els veïns i veïnes, perquè, com hem demostrat, estem ací per governar per a totes i tots, sense excepcions.

Tenim molta il·lusió per seguir endavant, reafirmar l’acord i anar més enllà… Visca l’Alcora viva!

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora