Un dels objectius principals del nou Pla General de Castelló és augmentar la qualitat dels espais públics i transformar-los en veritables llocs de convivència. Entenem que gran part del nostre temps el passem als carrers, les places i els parcs i per a aconseguir una ciutat amable amb les persones és essencial que els llocs de reunió siguen de qualitat.

Especial importància tenen els entorns de les escoles en eixe sentit. Ja hem realitzat actuacions que milloren significativament els voltants d’escoles com l’Exèrcit i l’Illes Columbretes o dels instituts Joan Baptista Porcar i Matilde Salvador. La millora d’altres entorns educatius encara estan en fases més primerenques però totes les planificacions i actuacions van en el mateix sentit. Com per exemple l’obtenció de 12.500 metres quadrats de sòl dotacional educatiu en el barri de Crèmor.

I per al Grau també tenim un pla per a millorar l’entorn del parc de la Panderola. Es tracta d’una zona sentida i volguda per tots els grauers i graueres però que no ofereix les condicions de convivència i gaudi ciutadà que mereix. Per a millorar tot eixe espai, convertim la debilitat en oportunitat. El mercat de Sant Pere no ha funcionat com s’esperava en la seua nova edificació i ara, una vegada tancat, el convertirem en una seu policial que de ben segur millorarà l’atenció ciutadana i l’entorn. Perquè l’ús que se li dóna a un edifici no és únicament l’espai del qual disposa sinó que és summament important on es troba ubicat.

Els grauers i les graueres ens mereixem una Panderola accessible, neta, moderna i agradable, més verda. Tenim clar que cal refer el parc. Un lloc que siga veritablement un espai per a compartir vivències i on grans i menuts puguem utilitzar-lo per a crear moments que es convertisquen en records futurs. Tenim un pla, i l’anem a fer. El Grau ho mereix.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló