Després de més de tres anys al capdavant de l’ajuntament, l’actual equip de govern ha fet moltes actuacions per millorar la vida dels vallers i valleres, tot i que som conscients que encara queden un bon grapat de coses per millorar. Governar ha voltes és estrany, pendre decissions és ràpid però ficar-les en marxa, massa a sovint, és costós. Des del govern voldries que les millores foren aplicades molt més ràpidament, perquè realment creus que amb elles millores la vida dels teus veïns, però a voltes la maquinària burocràtica, els informes tècnics, els procesos de contractació,… són extremadament lents. No vull dir amb açò que no siguen necessaris o que s’haguen d’òbviar, simplement vull aclarar que moltíssimes vegades ens agradaria que tot pugués anar més depressa, així aprofitaríem l’onada de canvis que, originats molts d’ells des de les conselleries, han arribat als ajuntaments per a poder canviar, i alhora millorar, la nostra terra també des de les institucions més properes als ciutadans.

Des de la gratuïtat dels llibres de text gràcies al programa Xarxa llibres, a l’esperança de tindre noves instalacions educatives que ens aporta el pla Edificant. Des de la recuperació de la Sanitat Universal, passant per les noves polítiques mediambientals en matèria de reciclatge fins arribar al gran treball en Serveis Socials per acabar amb les llistes d’espera en la dependència. Des de les millores en infraestructures i la veritble defensa del corredor mediterrani fins a les polítiques actives d’ocupació. I per suposat sense oblidar la reapertura de la radio televisió valenciana, una forta aposta per la defensa de la llengua, la cultura i les tradicions dels valencians. Totes estes i moltes més accions fetes des de la Conselleria d’Educació o de Sanitat, de Presidència o d’Economia, no importa de quina ni de quin partit, replegades per les diverses regidories al nostre poble. Totes han sigut grans accions que estan ahí per anar transformant la Vall i el País Valencià.

Debem d’estar fent-ho bé si, inclús la senyora Bonig, ens ha predit 8 anys més de govern del Botànic. Segur que en eixe temps acabarem totes les millores necessaries per a la nostra terra.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó