Nou són les edicions que celebrem de les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real... Olla de la Plana. I és que engegar un projecte, en qualsevol àmbit de la vida, requereix il·lusió i esforç, però igual d’important és mantenir en el temps les ganes d’intentar superar-se. Aplega el novembre i enguany seguim sumant les propostes de 15 restaurants, des de les més tradicionals fins a les més modernes, passant per novetats com l’olleta vegana, però sense oblidar mai la solidaritat com a denominador comú, ara a benefici de l’Associació Andrea Carballo Claramonte.

Però, sense por d’equivocar-me, podria afirmar que el famós ingredient secret de qualsevol cuiner res té a veure amb espècies o matèries primeres i sí amb la generositat i saber fer dels establiments que cada any ens delecten amb les seues creacions gastronòmiques. Per això, vull recordar dues persones la companyia de les quals vam poder gaudir fins fa poc i, encara que ja no estan entre nosaltres, són els principals protagonistes d’aquest ingredient secret de les Jornades Gastronòmiques. Parle, com no pot ser d’una altra manera, de Pepe Cabanes, el Dimoni, i Ricardo Usó, que ens van acompanyar sempre al costat dels fogons, i de Pasqual Batalla, que va ser qui va batejar aquestes jornades de l’Olleta de la Plana que seguim veient créixer..

Les Jornades Gastronòmiques són un impuls per al nostre comerç i una ocasió d’oferir les virtuts de Vila-real als visitants que s’hi acosten. Per això vull desitjar a totes les persones que hi participen i que venen a aquest esdeveniment gastronòmic que gaudisquen de la cuina de la nostra terra i també de la companyia, ja que compartir una bona taula amb bona gent és un xicotet plaer que mai oblidarem.

*Regidor d’Economia de

Compromís per Vila-real