Encara que la bona gestió no es mesura tan sols en les obres, una part de l’opinió pública (i publicada) posa l’accent per jutjar la gestió municipal en la materialització del que es construeix: infraestructures viàries o de serveis, instal·lacions esportives, educatives o de benestar social, millores en els espais o edificis públics... Ignorant la millora de l’eficiència energètica dels edificis públics (col·legis inclosos), la millor gestió dels espais municipals o els projectes necessaris per a dur endavant estratègies urbanes i sostenibles, es vol veure màquines treballant i inauguracions amb tall de cinta (de plaques commemoratives ja no es posen, per si un cas).

NOSALTRES ens vam trobar, després de quatre anys d’absència d’inversions en Vinaròs, amb un deute gran (provocat abans del 2008 i, en bona mesura, ajornat des de l’anterior període a l’actual).

Front això hem treballat mobilitzant recursos externs: fons europeus, inversions pendents del PIP (Pla «Confianza») des de 2010 i inversors interessats en la prestació de serveis essencials. Això ha exigit mesos, anys, de projectes, tràmits, obres d’acondicionament en PAIs abandonats, negociacions amb l’Estat i el Consell, però també els grans monopolis (Adif, Iberdrola) i els ens que condicionen un municipi costaner: Costes (Estat), Ports (Generalitat) i Confederació Hidrogràfica.

ARA COMENCEN a veure’s alguns resultats d’aquesta tasca: fa unes setmanes que es treballa al carril lúdic-esportiu, una subvenció de dos milions de la Generalitat Valenciana que substitueix a la piscina que el Partit Popular va llevar als vinarossencs; aquesta setmana s’ha signat el contracte del projecte executiu i de direcció d’obres del col·legi Jaume I (onze anys 100% en barracons i sense cap iniciativa sota els consellers del PP) i en quinze dies començaran les obres de la residència municipal de gent major, per completar el centre de dia.

Són bones notícies per la gent de Vinaròs, pels xiquets i xiquetes que estudien en barracons, per una societat cada vegada més envellida, per la mobilitat i la vida sana al terme.

I el tripartit de l’oposició? Amb denúncies de fons, com que el nou cotxe de policia no tenia assegurança (els va enganyar alguna «garganta profunda» pel que sembla) o que falten uns visillos al centre de la tercera edat (ho van constatar després de tres anys de no passar per allí). Potser... esperant a Vox.

*Alcalde de Vinaròs