Al llarg d’estos quatre anys hem recollit molts fruits del treball que hem realitzat a l’Ajuntament des del primer minut de la legislatura. Però a més, en este temps hem sembrat moltes llavors de futur, llavors que veurem brollar en els pròxims anys i de les quals creixeran i floriran projectes molt importants i necessaris, projectes clau per al futur de l’Alcora.

Una de les més importants és la Reial Fàbrica, per tot el que ha significat i significa a nivell patrimonial, històric, cultural, social… però també per totes les possibilitats de futur que ens ofereix.

Ja hem aconseguit una part fonamental, que és l’adquisició de l’immoble, ara ja és del poble, per fi està protegit. Vull recordar que estan molt avançats els tràmits per ser declarada BIC, màxima figura de protecció definida en la Llei de Patrimoni Històric i que obri la porta a destacades ajudes.

A més, ja s’han executat les primeres accions dins del projecte de recuperació i posada en valor. Enguany es durà a terme la rehabilitació i musealització dels forns moruns i la nau annexa, actuació que es realitzarà amb una subvenció provinent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i aportacions de la Conselleria de Cultura i la Diputació.

Estem parlant d’una superfície total de 9.000 m² en ple nucli urbà que ens permetrà dur a terme importants actuacions, projectes que donaran resposta a demandes històriques de la ciutadania i solucionaran carències que té actualment l’Alcora.

Una de les apostes de Més l’Alcora és la construcció d’un auditori municipal al complex de la Reial Fàbrica. Un espai polivalent en el qual poder celebrar actes de diferent índole, com concerts, presentacions en festes o congressos. Este auditori, que volem que siga una realitat en la pròxima legislatura, possibilitaria l’oferta d’una programació cultural, lúdica i professional més àmplia i variada a l’Alcora.

En l’actualitat no comptem amb unes instal·lacions municipals que reunisquen les condicions necessàries per assumir tots estos esdeveniments. Ara, disposem d’un espai que, insistisc, ens permetrà suplir carències del nostre poble.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora