Sabem que si volem fer un banc amb les nostres pròpies mans s’haurà de sostenir al menys en 3 potes, i han sigut tres; educació, sanitat i serveis socials, els pilars bàsics on tenim les competències transferides a la nostra autonomia, els quals ens hem dedicat a enfortir en esta legislatura en el marc de l’Acord del Botànic. I mentrestant en el bloc de la dreta fent propostes per aprimar eixos pilars, amb els riscs de que els projectes familiars de moltes valencianes i valencians s’enfonsen.

Són 3 també els punts que s’han d’escollir per fixar el rumb d’un vaixell quan navega per la mar. Tots tenim un criteri propi per triar la nostra ruta i ens deixem aconsellar per la família o per les persones estimades, i en elles tenim eixe segon punt de referència, però també ajuda tindre una administració forta allí afora preparada per tirar-nos un cable quan la mar es posa complicada, quan hem tingut mala sort i hem perdut el treball o algú de casa ha patit un greu accident o ha caigut malalt. Vam ser nosaltres els qui vam pujar les prestacions de la Renda Valenciana d’Inclusió com a última xarxa pública de protecció pels menys afortunats. I mentrestant en el bloc de la dreta proposant reduir les cobertures públiques i parlant d’entregar-nos un xec, sigues més ric o sigues més pobre, sense dir-nos quanties i sense cap garantia de que ens arribarà per cobrir les nostres necessitats.

En les primeres etapes de la nostra infantesa, de vegades necessitem eixa xarxa de protecció que ens ajude a fer els primers passos. Com passa amb la bicicleta, que comptant amb una tercera roda és molt més fàcil començar a donar pedalades. I per això hem afavorit la creació d’ajudes a noves iniciatives empresarials i al teixit cooperatiu per donar eixa primera empenta fins que agafen bona inèrcia i no siga necessària la roda complementària del suport públic.

I ací hem de dir que tampoc no hem trobat massa acollida en les forces del Consell, que han preferit mirar a un altre costat quan hem denunciat que són encara les empreses de directius que han confessat haver participat en la Gürtel les que més contracten amb l’administració valenciana. Açò acabarà amb Podem en el Consell, perquè és indigne i perquè és injust per la resta d’empreses valencianes que pugnen per contractar amb l’administrador en una lluita desigual amb altres que van clavar el cap mitjançant corrupteles vàries.

Les forques de 3 branques són molt més efectives que les de dos per separar el gra de la palla a les eres, i també per afermar les conquestes socials que hem aconseguit en esta legislatura i per donar-nos impuls en la que arribarà després de les eleccions. Així que hem de recollir cada vot i ens hem d’implicar en esta collita per evitar les temptacions del PSPV de conformar un govern bipolar amb Ciudadanos. Molt millor un govern a 3 amb presència d’Unides Podem, on va a parar.

L’escó número 3 d’Unides Podemos per Castelló a les Corts valencianes és també fonamental, perquè aconseguir-lo certificaria que hem renovat el Botànic i que hem allunyat els fantasmes d’una Generalitat valenciana emprada per enriquir-se. El número 3 de la llista d’Unides Podemos casualment sóc jo.

*Diputat de Podem a Les Corts