Mai havia vist tantíssima il·lusió, iniciativa, energia i satisfacció per metre quadrat com vaig veure i viure dissabte passat a València. Tampoc havia vist un teatre principal tan entregat com dilluns a Castelló. Perquè els actes de les eleccions autonòmiques i generals del pròxim 28 d’abril han aconseguit entusiasmar a centenars de valencianes i valencians i de responsables institucionals que han fet possible el projecte de Compromís.

El canvi que vam iniciar ara fa quatre anys es deixa notar a cada racó del nostre territori i eixe sentiment ens acosta a allò que totes i tots desitgem: continuar amb les polítiques de creació de llocs de treball, d’inserció social i laboral i d’atenció a persones majors i dependents. I de reparació de ferides, com va recordar la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra.

Tenim clar que volem defensar els dos grans valors del sistema de serveis públics, la sanitat i l’educació. En aquest sentit, el candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, ha fet realitat un projecte que molts van criticar d’electoralista i irrealitzable. Doncs bé, hui Xarxa Llibres funciona a ple rendiment als centres educatius de tot el territori i ha aconseguit que les famílies valencianes s’estalvien més d’11 milions d’euros.

Volem mantenir activa la lluita contra la corrupció i l’especulació, fomentar les lleis que perseguisquen les pràctiques opaques i fer de la gestió econòmica un exercici d’absoluta transparència. D’això ens pot ensenyar molt l’alcalde de Borriol, Silverio Tena, qui va compartir en l’última trobada a Almassora els anys de batalla per destapar que els terrenys en què s’anava a construir la depuradora del poble eren propietat de familiars del vicepresident de la Diputació de Castelló.

També en sap molt, d’això, Belén Bachero. L’alcaldessa de Vistabella i diputada de Compromís ha defensat una llei d’ordenació del territori per posar fi a l’especulació i posar les persones al centre de les polítiques urbanístiques. Les persones han estat i estaran sempre la prioritat de les polítiques de Compromís. Per això, la feina de persones com Mònica Álvaro ha fet possible que el Consell tinga hui una llei que garanteix els serveis socials a les persones majors, en risc d’exclusió i dependents.

Aquests són els resultats de quatre anys de molta feina. I els resultats seran encara més visibles quan aconseguim el finançament que ens pertoca. D’això se n’encarregaran Joan Baldoví i Marta Sorlí, els nostres representants a Madrid que defensaran els interessos dels valencians i les valencianes. Perquè junts, som imparables.

*Candidata de Compromís per Almassora i primera tinent d’Alcaldia