Tots tenim dates especials que han marcat la nostra vida per un motiu o un altre. El 13 de juny de 2015 és una de les meues. És el dia en què vaig ser investit alcalde de l’Alcora. Este fet va representar per a mi, principalment, una cosa: una gran oportunitat. L’oportunitat per la qual portava molt de temps lluitant, la de poder demostrar que, si es treballa de valent i se segueix el camí adequat, es poden aconseguir coses importants i necessàries per al nostre poble.

Els alcorins i alcorines, per exemple, portaven molts anys reivindicant tindre servei farmacèutic de guàrdia tots els dies de l’any, i així, no haver de desplaçar-se a altres localitats per tal d’adquirir els seus medicaments. Vam traslladar esta necessitat reiteradament al Ple quan estàvem en l’oposició. Ni govern del PSOE ni govern del PP. Cap dels dos va fer absolutament res. Com a alcalde, este va ser un dels primers reptes que vaig emprendre. Vam treballar, amb les farmàcies i ho vam fer possible.

És només un exemple dels molts que podria citar: recuperació de la Reial Fàbrica; ampliació de l’IES Ximén d’Urrea; ajudes per als polígons industrials; secció de l’Escola Oficial d’Idiomes i escola infantil de 2-3 anys; trasllat de la Pasqua Taurina i posada en marxa del Mesó Gastronòmic…

Quan se’ns ha donat l’oportunitat, hem complit. Ho dic sense cap ànim de vanaglòria. Hem fet el que tocava. Però són fets, és una realitat amb la qual vull posar de manifest que no podem tornar a l’etapa de l’immobilisme, la deixadesa i la paràlisi. L’Alcora no mereix això.

Fruit d’eixa inquietud compartida de sumar per transformar el nostre poble va nàixer Més l’Alcora. No puc estar més orgullós de les persones valentes que m’acompanyen i que han decidit fer un pas endavant pel seu poble i per este projecte.

Un projecte progressista però que supera les sigles. Un projecte centrat en l’Alcora, en el qual tots i totes tenim molt que aportar. Tenim la llista més nombrosa, 25 candidats i candidates que representen a un ampli espectre de la societat alcorina. Sumem experiència, solvència, preparació, il·lusió, valentia, energia... Tenim molt clar el que l’Alcora necessita.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora