Aquesta setmana l’Ajuntament d’Onda ha obtingut la delegació de competències de la Generalitat per a escometre les millores en la Secció de l’IES Serra d’Espadà amb la finalitat que passe a ser un segon institut per a la localitat sota la denominació d’IES Torrelló dins del Pla Edificant. Gràcies a les gestions efectuades per l’actual equip de govern hem aconseguit que la Generalitat aprove concedir el 100% del que se sol·licitava en la memòria del projecte i que suposarà una inversió de 5,6 milions d’euros per a fer aquestes i que Onda done solució a una reivindicació històrica que vorà la llum al 202.

És un pas molt important per a la localitat i per això hem volgut donar-lo de la mà dels usuaris de les instal·lacions educatives i hem consensuat els projectes amb ells no solament en aquest centre de secundària, si no en totes les obres que s’inclouran dins del Pla Edificant. A més, dins d’aquest pla autonòmic que concedeix les competències als consistoris per a dur a terme les obres, estan les millores a l’escola infantil i en altres centres educatius de primària que molt prompte podran gaudir els onders. Però a més, açò és una mostra del gran treball que s’ha fet per l’actual de l’equip de govern per a aconseguir col·laboració d’altres administracions en la nostra ciutat.

El Pla Edificant serà un canvi històric a les infraestructures educatives onderes. Però a ixes inversions hem de sumar les dels programes ARRU en les seues distintes fases i modalitats que suposaran més de 3 milions d’euros per a millorar el centre històric i els habitatges d’Onda amb inversions del Ministeri, la Conselleria i del consistori. A més, gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI), que vam dissenyar a principis de legislatura, la Unió Europea ens ha concedit uns fons Feder que suposaran una inversió de 5 milions d’euros per a la transformació de la nostra ciutat. Una feina, que conjuntament i de forma transversal, hem portat a terme tot l’equip de govern, sempre pensant en millorar la qualitat de vida de la ciutadania i construint la ciutat entre totes i tots amb l’ajuda i implicació de totes les administracions.

*Alcalde d’Onda