No puc començar, en un dia com hui, aquest article sense lamentar el tancament de Levante de Castelló. Un diari que tanca després de 30 anys d’existència i crec que totes i tots ens sentim com si s’anara a tallar un arbre que encara està molt sa. Amb el seu tancament, hui ja no el podem trobar als quioscs, s’esborra una part de la història de Castelló. Moltes gràcies a tot el seu planter per la tasca desenvolupada garantint el dret a la informació.

I com no, hui volia parlar del nou govern de progrés per als pròxims 4 anys a Castelló. Un nou equip que naix gràcies a l’Acord de Fadrell amb les prioritats de ficar a les persones en el centre de les nostres polítiques, l’eficàcia i l’eficiència en la gestió, la preocupació per la sostenibilitat i el canvi climàtic i el somni d’un nou model de ciutat més verda, més amable i més feminista. El canvi que iniciàvem amb el Pacte del Grau ara fa quatre anys, és hui una mica més irreversible gràcies a aquest nou acord. Un molt bon acord per a la ciutat que s’ha aconseguit amb honestedat i el respecte a les diferències. Si amb onze regidors li hem pegat la volta a Castelló, que no podrem fer amb quinze al govern?

PAREIX evident que vivim un moment polític on es requereix menys Juego de Tronos i més Borgen. Menys guerra de poltrones i més pactes que naixen des de la diversitat. De sumar punts de vista i de restar diferències. De multiplicar polítiques i de dividir confrontacions. No seré jo qui diga què és i què no és nova política, però resulta evident que és temps de pactes, d’acords i bon talant. Pactes de govern i taules de consens on no se senten perdedors, sinó on s’arrelen les bases d’un major benestar ciutadà. Pactes que han de nàixer en un clima de confiança multidireccional. Una confiança que no es regala, se sembra. I si en el subsòl on se sembra està ple de prejudicis i reticències no florirà cap fruit.

Peça fonamental d’aquest acord ha estat el bon resultat electoral del Partit Socialista, l’única força amb representació municipal que va guanyar vots en les passades eleccions municipals. Gràcies a l’acord i la voluntat de consens del PSPV, Compromís i la confluència Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida, Castelló continuarà sent progressista. Gràcies a la tenacitat, l’audàcia, la valentia i el lideratge d’Amparo Marco, la nostra alcaldessa, Castelló seguirà sent socialista.

ESTAR en un govern municipal, en una corporació municipal, no dóna cap poder. Dona l’oportunitat de lluitar dia i nit per millorar el nostre poble, de deixar-se el cor i l’ànima per a fer del Castelló de 2023 un lloc millor del que és en 2019. I volem fer-lo entre totes i tots.

Des del Grup Municipal Socialista anteposarem els interessos de la ciutadania de Castelló per damunt dels partidistes propis. Per això volem arribar a acords. Ens esforçarem a arribar a acords amb tots però sempre i quant qui estiga a l’altre costat de la taula no vulga fer un «viaje al pasado». Amb una oposició constructiva i decència política, ens trobarem. Amb l’antigovern i el negacionisme per sistema, ens distanciarem.

*Regidor socialista a l’Ajuntament de Castelló