Així comencem aquest nou mandat, amb la mà estesa a tots els grups municipals per tal de sumar per l’Alcora. Al marge d’interessos partidistes, hem de treballar de forma conjunta i constructiva per impulsar propostes beneficioses per als nostres veïns i veïnes. Vull deixar clar que això no és només una declaració d’intencions de cara a la galeria, per això, en el meu discurs d’investidura ja vaig anunciar algunes de les mesures concretes que posarem en marxa a curt termini per tal d’enfortir les vies de participació i transparència.

D’una banda, en un projecte tan important per al nostre poble com és la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica, volem que tots els regidors de la Corporació puguen conèixer de primera mà les decisions i accions que es duran a terme, igual que tota la societat alcorina.

Una altra de les mesures és incloure a representants de tots els grups municipals en el Consell Econòmic Empresarial. Es tracta d’un fòrum que volem potenciar per consensuar i impulsar mesures que servisquen per estimular l’economia local i generar llocs de treball a l’Alcora.

També començarem en breu a treballar en els pressupostos participatius. La democràcia no pot esgotar-se en l’acte de votar. Des dels equips de govern hem de buscar els mecanismes necessaris per fomentar una gestió municipal participativa i acostar els assumptes públics a la ciutadania.

Acabada d’estrenar la legislatura 2019-2023, des de l’equip de govern de l’Alcora estem complint amb el nostre compromís de treballar de valent des del primer dia. En aquesta primera setmana he signat les corresponents provisions d’alcaldia per poder posar ja en marxa 5 de les principals propostes del nostre programa electoral: donar una solució a l’antiga fàbrica Sanchis, remodelar el carrer Enrique Grangel Girona, crear un centre de formació, rebaixar la plusvàlua i aplicar bonificacions en l’IAE. Transparència, consens, participació i intens treball… aquesta serà la tònica de la nostra tasca com a govern. Puc assegurar que la majoria absoluta no canviarà en absolut la nostra manera d’entendre i fer política.

*Alcalde de l’Alcora