El fet d’arredonir un curs escolar vol dir celebrar la seua fi amb una gran festa on tothom hi col·labora. És l’essència i el relat del que ha de ser el treball d’una comunitat educativa que aspira a superar-se any rere any. Divendres passat, ja com a regidor de Compromís a Castelló, vaig poder contemplar la màgia que els escolars del CEIP Lluís Revest expressaren a través de la creació d’Odisseu una dramatització de l’eterna tornada de l’heroi grec a la seua casa que aplegava la totalitat del centre, un projecte conjunt on els alumnes treballen competències diverses i on es posa a prova l’organització i la coordinació de moltes i molts professionals.

PENSAVA EN les hores i els esforços de les i els docents per tal que tot fora un èxit, així com les destreses i presses dels pares i mares per filar i armar les vestimentes de les seues filles i fills, tot amb l’objecte de generar il·lusió i sinergies positives per tal de celebrar l’èxit de molts ensenyaments adquirits. En acabar, la rauxa, la reunió, la música i la sensació de feina feta i acabada. El més important, però, és que la major part de la comunitat educativa, en aquests moments, no perdia el temps, i posava tots els seus esforços en els objectius proposats.

I aprenem. Són exemples, al capdavall, del que tenim a les nostres mans en la pròxima legislatura que ja s’enfila. És el moment de finalitzar les càbales partidistes i començar a entendre que la clau de les polítiques descansa en la col·laboració per teixir projectes d’impacte real. En eixe sentit, ara que les forces progressistes estem a un pas de tocar el cel amb una quota de poder com feia dècades que no teníem, és el moment d’unir esforços en les polítiques per a les persones. Engegar l’accelerador per a transformar la realitat en moltes escoles i centres que fa temps esperen reformes, per exemple.

I NO SOLS reformes. La comunitat en el seu conjunt reclama un protagonisme que durant dècades ha estat fora del focus d’atenció i escoltar-la abans d’executar normalment es tradueix en feina ben feta. Seguim. Juntes ho podrem tot.

*Regidor de Compromís per Castelló