A l’Ajuntament de Borriol vivim una situació econòmica molt delicada, heretada d’uns préstecs i plans financers no executats d’abans del 2015. Com a equip de govern i des d’un exercici de responsabilitat, ens hem vist obligats a presentar una Pla de Sanejament per salvar el nostre poble de la fallida econòmica.

La qüestió de la responsabilitat, però, no la contempla l’oposició i ens trobem sistemàticament amb el seu vot en contra. A dia d’avui tampoc ens han presentat cap alternativa al nostre pla.

Ara fa un mes, ens vam reunir tots els grups amb representació municipal. Els portaveus de l’oposició només repetien com un mantra que era prou amb reduir despeses. En efecte, aquesta mesura ja estava inclosa en el Pla de Sanejament, però cal abordar el problema del romanent negatiu de tresoreria si no volem seguir agreujant la situació.

Eixa és l’oposició constructiva a Borriol: la què diu que ens presta la mà per posar fi a l’estat dels comptes del consistori però què ni dóna suport a la nostra proposta ni posa sobre la taula cap altra via. I com vostés, jo també me’n recorde cada dia de Lope de Vega i del «perro del hortelano» que «ni come, ni deja comer».

Compromís per Borriol està sofrint una oposició destructiva, que no sap que té a les mans el futur del nostre poble i que vol marcar un gol a costa de bloquejar la governabilitat ací. I ens bloquegen perquè saben que el nostre Pla de Sanejament és la solució per a tirar avant aquest municipi.

Per desgràcia, la pilota està al seu teulat, perquè són majoria. Però estan demostrant que per a ells és més fàcil criticar i destruir que posar-se a treballar i col·laborar per resoldre un problema de tots.

*Alcalde de Borriol