A l ’oposició es treballa a l’ombra, però es treballa molt. Fiscalitzar és una de les funcions, però no l’única, ni la més important. Realment, per a allò que estem és per a representar a la nostra part de la societat, escoltant a veïns i veïnes, analitzant necessitats i fer propostes guiades per la visió que va impregnar el nostre programa, i que moltes persones van votar. Quan, a més, aquestes propostes es materialitzen en accions concretes, el treball cobra sentit. I això és el que va passar al ple a Alcalà de Xivert, on vam aconseguir, prèvia negociació, que tres mocions presentades per Compromís per Alcalà i Alcossebre es convertiren en declaracions institucionals.

D’una banda, vam declarar al nostre municipi l’emergència climàtica, tenint en compte que es troba situat en un espai geogràfic considerat molt vulnerable, fet clau que ha d’impregnar totes les futures accions de govern, i demanant un Pla Municipal per a la Transició Ecològica.

D’altra banda, vam aprovar una declaració contra la violència de gènere, problema polític de primer ordre, amb mesures que faciliten la implementació, difusió i seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

I per últim, vam presentar un text, també convertit en declaració institucional, per tal de demanar al Govern Central la reforma del sistema de finançament autonòmic, que discrimina la Comunitat considerant-la un territori ric, quan la realitat és que no ho som. Este fet és molt important, ja que sense un finançament just, la resta de mesures que puguem plantejar es fan molt difícils. Per tant, el que vam aconseguir fou posar el focus en el feminisme, l’ecologisme i la justícia. Quasi res!

*Portaveu de Compromís per Alcalà-Alcossebre