Des que s’ha produït el canvi de govern a la Diputació de Castelló, moltes han estat les línies d’actuació i percepcions que, indubtablement, signifiquen el segell d’una nova institució, més renovada, més moderna.

L’aposta és clara per integrar el nostre territori al nombre més gran de projectes europeus, mitjançant l’excel·lent àrea tècnica de què disposa la nostra institució. Tenim la intenció clara de demostrar que l’europeisme és la millor via per aconseguir noves sendes de desenvolupament, d’aprendre i compartir experiències i d’obtenir el necessari finançament que necessiten les comarques de Castelló.

La setmana passada visitàrem el castell de Peníscola, reformat amb fons europeus a través de la Diputació. La setmana vinent anirem a la Vall d’Uixó per participar en la presentació del projecte Vet Up, on la Diputació participa com a sòcia.

L’àrea de Relacions Internacionals també disposa d’oficina Europe Direct, una finestra oberta de comunicació entre els nostres municipis i la Comissió Europea. També col·laborem amb l’UJI en el projecte CRE8 Europe, amb què aproparem l’estudiantat de països europeus a la realitat dels nostres pobles.

La premissa bàsica de les nostres polítiques internacionals és fer entendre als nostres veïns i veïnes que Europa no és un ens llunyà sinó que és part de nosaltres i on hi tenim molt a dir. La societat valenciana ha estat pionera els darrers anys en l’elaboració d’una idea nova d’occidentalitat, de marca social europea, on la bandera principal està pintada amb les estreles de la igualtat, la diversitat, la tolerància, el feminisme, la democràcia...

Eixa és l’Europa que nosaltres entenem, l’Europa que som nosaltres.

*Diputat provincial d’Internacionalització