Totes les alarmes, en són poques davant d’un nou brot de coronavirus a la ciutat, encara que siga un cas importat i amb quatre contagis relacionats d’una mateixa família, clar que ens preocupa, i molt.

Per això, només ens va informar Salut Pública dilluns de vesprada, varem convocar a primera hora d’ahir dimarts una reunió amb el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, en què van participar a més la directora d’infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Plana, Amparo Andrés; la regidora de Salut, Dolores Carbonell; i també, posteriorment, els responsables de la Policia Local de Borriana.

Hem de tindre molt clar que el virus encara està ací i que no podem abaixar la guàrdia. Hem de continuar la vida adaptant-nos a la nova realitat, que suposa, entre altres qüestions, conviure i complir les mesures de seguretat i sanitàries que ens dicten els especialistes. Tots els esforços, els sacrificis i tot el dolor patit durant mesos, només tindran sentit si guanyem la partida al virus.

Per a véncer el virus, és imprescindible la unió i el trellat individual i col·lectiu, per això apel·le a la responsabilitat ciutadana, perquè les persones han d’evitar aglomeracions, respectar les distàncies de seguretat i complir les normes sanitàries d’ús de màscares i mantindre la neteja i la desinfecció de les mans contínuament.

En relació amb el cas importat que ha derivat en un brot familiar a Borriana, Salut Pública ja ha realitzat totes les proves a les persones de l’entorn dels casos positius i ha traçat el mapa de contactes familiar per a localitzar, si n’hi haguera, més positius. A més, la Policia Local col·labora en el seguiment perquè es complisca el confinament dels afectats pel brot familiar. Paral·lelament, el municipi ha registrat casos positius aïllats en els últims dies, tot i que no tenien cap relació amb aquest brot.

En aquest punt, vull destacar que els centres de salut de Borriana s’afanyen dia a dia en la busca activa per a la detecció de casos, i realitzen proves davant la mínima sospita de possibles contagis i amb seguiments constants. Per això, vull agrair l’esforç i la tenacitat que estan demostrant els professionals i les professionals dels serveis sanitaris d’Atenció Primària.

Torne a fer una crida a la responsabilitat dels veïns i les veïnes de Borriana, i demane novament prudència per tal d’evitar aglomeracions i en la conveniència del l’ús constant de mascareta i de mantindre la distància social.

*Alcaldessa de Borriana