Cada festa és una experiència que ens apropa a eixe lloc reservat a l’expressió dels valors i sentiments, a la celebració i a la tradició. En molts pobles perdura una història al llarg del temps.

La festa trenca la monotonia, i en alguns instants suspén la vida quotidiana; la festa és esperada i dessitjada, i aglutina a una comunitat al voltant d’unes celelebracions i els seus preparatius i mostra el millor de si mateix als seus visitants, convocant a pares i a fills, a avis i a amics.

La festa es converteix en oci, jocs, gastronomía, solidaritat, música i ball, disfresses i bous o processons. Són expressions culturalment riques i valuoses. Tot el que siga popular, no està renyit amb el que és oficial, doncs els dirigents polítics o religiosos d’una comunitat s’han de posar al servei d’un poble i resulta ser un marc idoni per a la integració i apropament entre les persones.

La Vall d’Uixó, és tot això. Som molts els vallers que tenim una sensibilitat especial per eixos valors que es respecten i que es guarden gelosament, la qualcosa ens dóna una identitat diferent a la dels pobles veïns.

La situació actual provocada per la covid-19, ha significat la paralització de qualsevol activitat festera a la nostra localitat, però res més lluny de la realitat condiciona que vagen a acabar-se, tot el contrari!

A més, les nombroses festes al nostre municipi són un motor econòmic fonamental, i el Partit Popular sempre les hem defensat, però no tots els partits polítics poden dir el mateix. Mentre que el PP és l’únic que ix en defensa de les tradicions, les costums, les creències i les nostres senyes d’identitat hi ha que es manté al marge. I quan un governa, ho fa per a tots i no per a uns quants,

I algun dia, no molt llunyà, la tristor del moment es converteixi en humor, la rutina i la quotidianitat es converteixi en alegria i que els governants estiguen a l’altura de les circumstàncies. Sense llum ni color i sense música i foc, no hi ha festa. H

*Portaveu del PP a la Vall d’Uixó