Hui des d’estes línies voldria destacar la importància de tindre el terme municipal net, tant els horts, com els terrenys no cultivats, així com els solars en les zones urbanes. És molt important per una qüestió de salut pública, ja que amb un terme net evites la presència de focus d’insectes o altres animals, així com també incendis no desitjats. Quan parle de tindre el terme net, no només vull dir que cada propietari ha de tindre neta la seua parcel·la, si no també faig referència als abocaments que la gent realitza per desfer-se de qualsevol voluminós fora de lloc i no el porta a l’ecoparc o el gestiona correctament creant problemes de salubritat. A més, tenint les terres en mal estat o realitzant abocaments no només es perjudica qui ho fa, també es perjudica al veïnat i a la societat en general.

Per això, des de l’Ajuntament d’Almenara estem pendents al màxim per tindre els solars i terme net, per això hem apostat per fer iniciatives per fomentar que les terres estiguen netes com la que hem impulsat enguany de bonificar un 50% la taxa agrícola a aquells propietaris d’horts que ho demanaren i tingueren les seues terres netes, una mesura que ha sigut tot un èxit en la seua primera edició ja que 164 propietaris la van demanar, mantenint així les seues propietats en bon estat. L’import bonificat amb aquesta mesura ronda els 12.500 euros. Per altra part, també volem tindre cura dels solars i terrenys sense condicions, i per això, estem estudiant modificar les ordenances vigents per ser més contundents encara amb els incompliments que es puguen produïr.

A més, tal i com vam explicar al recent consell agrari, també apostem per reforçar la seguretat al camp. Ahí tant l’equip Roca de la Guàrdia Civil com la Policia Local van explicar com actuen, vigilància que a Almenara completem amb el nostre equip de Guarderia Rural, que en èpoques com aquesta, de collita, dupliquem i passen a ser quatre persones cobrint totes les hores del dia. Un servei que disposem a Almenara i que es finança junt a altres iniciatives gràcies a la taxa agrícola, un servei en benefici de tots i totes, i que com no, forma part de les polítiques de gestió pública directa que porta en marxa l’equip de govern socialista d’Almenara complementant el gran esforç i dedicació que fan tant Policia Local com Guàrdia Civil. H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló