Afortunadament, a banda d’algun jove poc cuit, a Borriana tenim molts joves amb talent, implicats, mobilitzats i compromesos amb causes solidàries i socials. Joves amb valors i preocupacions humanitàries, que són els arquitectes del futur per a transformar i construir una societat millor i per a avançar cap a un futur més just, solidari i humà.

Joves com els del Centre Juvenil Salesià Porta Oberta, els de l'Agrupament Escolta Borriana, els de Creu Roja Joventut o els de Di-capacitat, capaços de constituir el proppassat 12 de juliol el primer Consell de la Joventut Local a Borriana per tal d’impulsar i promocionar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural a Borriana, i fomentar l'associacionisme juvenil.

Aquests joves, xics i xiques compromesos, demostren la seua vàlua cada dia, i encara més en la situació actual, que des del primer moment es van posar a disposició de l’Ajuntament per a col·laborar en la batalla contra la covid-19.

Joves que, des de les seues entitats i de forma voluntària, amb el criteri de voluntat i capacitat d'ajudar, impulsen i promouen alternatives d'oci didàctiques i pedagògiques per a la població infantil i juvenil de la nostra ciutat i que, en la difícil situació de pandèmia , han continuat oferint una gran varietat d'activitats adaptades al context i a la situació.

La generositat i l'esperit de servei d'aquests joves, fan que col·laboren amb l’àrea municipal de Joventut en la preparació d’una completa programació d'activitats estivals infantils, com a alternativa a les activitats cancel·lades davant la impossibilitat d'assegurar al cent per cent les condicions sanitàries necessàries per evitar el risc de contagi per la covid-19.

A més dels joves voluntaris que col·laboren en el VII Campus Multiesportiu i d'Hàbits Saludables d'Estiu, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME), en què participen més de 200 xiquets i xiquetes , per a la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets, les xiquetes i els joves de la nostra ciutat.

Campus que ha suposat, a pesar de les circumstàncies, un nou èxit gràcies a la col·laboració de clubs esportius i del personal voluntari, així com també a la faena de monitors, tècnics i el suport d’un total de dotze empreses col·laboradores.

Des de la institució municipal animem la joventut de Borriana a sumar i a fer més gran aquest exemple solidari, col·laboratiu, humanista i positiu. H

*Alcaldessa de Borriana