El que passa amb la residència Sant Llorenç de Vila-real és un bon reflex de la mala gestió, falta de sensibilitat i de transparència de la Generalitat Valenciana. PSOE, Compromís i Podemos venien a rescatar persones i han ficat en una situació vulnerable a 65 majors i les seues famílies.

Des que vam conèixer la decisió del tancament d’esta residència hem estat en contacte directe amb la plataforma creada pels familiars compartint en ells la preocupació pel tancament, reclamant una solució optima per als residents i exigint tota la informació.

Hem demanat a través de l’Ajuntament, i directament al Consell, que se’ns facilite accés a l’expedient. Volem saber què ha motivat el tancament especialment després de llegir en aquest periòdic declaracions d’un alt càrrec de la Generalitat que afirma que «con la visita de la inspección se detectaron prácticas que la Generalitat considera que pueden poner en riesgo a los residentes o causarles daño a su salud, alguna de ellas relativas a la atención y el trato degradante que pueden haber sufrido en algunos casos».

Unes declaracions que són molt greus i que cal clarificar. La decisió de tancar aquesta residència respon a la necessitat de protegir als usuaris d’algun perill com s’ha afirmat per part de la Generalitat? Si és així, per què s’ha tardat dos anys en actuar? Com ha pogut la Generalitat decretar el tancament d’una residència en plena pandèmia sense tindre una nova residencia per a estos majors? Abans de decretar el tancament, la Generalitat ho va comunicar a l’Ajuntament?

Ara el Tribunal Superior de Justícia ha decidit paralitzar de manera cautelar el tancament entenent que es podrien causar danys de impossible reparació. Mentrestant seguim esperant a que la Generalitat de Puig i Oltra done respostes a tants dubtes i ombres. H

*Portaveu del PP de Vila-real