Este diumenge celebrem el dia de Tots Sants. A diferència d’altres celebracions que s’han vist cancel·lades per culpa de la pandèmia, esta la podrem fer, amb precaució i control d’aforament eixe mateix dia, però se farà. Ho necessitem.

Aquesta com tantes altres és una celebració religiosa en la què l’Església commemora a tots aquells difunts que, inclús havent superat el purgatori, s’haurien santificat plenament aconseguint la vida eterna. Però, més enllà de les creences de cadascú, és un dia especial per a tots perquè acudim al cementeri a visitar les tombes dels nostres éssers volguts i demostrar que encara els recordem.

A nivell personal, serà un dia especial perquè serà el primer Tot Sants des de que faltara mon pare, però també per la visita a persones conegudes i amistats que ens han deixat massa prompte també este any.

A nivell comunitari, serà un dia especial, perquè recordarem als qui ens han deixat pel coronavirus i també als qui ens han deixat per altres motius en plena pandèmia i de qui els familiars no s’han pogut acomiadar amb normalitat. Aquest fet, en plena segona onada, ens ha de valer a tots per a recordar la importància de seguir les mesures de prevenció que les autoritats ens recomanen, encara que a vegades no les entenguem o les vegem contradictòries entre elles. És el que té la improvisació i la mala gestió de la pandèmia de Sánchez & Cia. Així i tot, sempre serà més efectiu que l’incompliment. Igualment, a nivell polític, pensar en els més de cinquanta mil morts pel covid-19 hauria de valer per a que s’acabaren les bronques i els sectarismes que es veuen constantment al Congrés, i que no aporten absolutament res per a solucionar els greus problemes als que ha de fer front la ciutadania ara i en el futur que ens espera. Ciutadans ho hem tingut clar des del primer moment, altres pareix que s’hagen donat compte ara, i a altres, els que es toquen pels extrems ni estan ni se’ls espera. Per acabar un record especial i de reconeixement a Godofredo Campón Sanz , membre de la primera corporació de la democràcia. D.E.P. H

*Portaveu de Ciutadans a Vila-real