ATorreblanca ens hem de preguntar quin model de poble volem. Per a Compromís, la Torreblanca del futur és un poble dinàmic i participatiu, net i sostenible, tranquil a la vegada que viu, on la gent es guanya la vida en diversos sectors.

Per a tindre eixe poble cal planificar i l’instrument és el Pla General d’Ordenació Urbana. El conseller Climent va dir que «sense Pla General, pot passar de tot, fins al punt de treballar exclusivament baix les voluntats de qui governa en cada moment». És a dir, si Torreblanca estiguera governada per persones amb interessos particulars, sense PGOU, estem desprotegits.

Un ajuntament ha de generar estructura, diversificar l’economia i no basar-la en un únic sector. Torreblanca pot tindre una agricultura potent, com l’ha tinguda, i necessita crear indústria, però el futur del nostre poble està basat en un únic projecte: un golf cada dia més utòpic.

La setmana passada diversos pobles de la província van oferir els seus terrenys a Amazon per a ubicar el seu centre logístic, entre ells Torreblanca, i Onda ha sigut l’elegida per proposar un polígon amb connexions. Nosaltres oferíem bona ubicació sense infraestructura perquè no tenim Pla General que ubique un polígon. I sí, un polígon no assegura tindre empreses però sense ell no en tindrem.

En cinc anys de Mª Josefa Tena com a alcaldessa i Villanueva davant d’Urbanisme, s’ha obviat el PGOU i s’ha demostrat que no tenen estratègia. L’únic objectiu ha sigut obtenir la majoria amb el vot de trànsfugues, reconeguts així per la llei.

Torreblanca s’ha fet major, però no ha evolucionat en positiu. Necessita governants compromeses amb el futur i capaces de crear un projecte global assumit per la ciutadania. H

*Portaveu Compromís Torreblanca