Aquesta pandèmia ha provocat que el clima de confrontament, alimentat pels extrems, no pare de créixer. Per això, crec que és important deixar les coses clares i la nostra ciutat és un exemple.

En Cs hem pres la iniciativa de cara als pressupostos del 2021 i li hem presentat al PSPV un document en 25 punts. Un conjunt de propostes per a debatre i incorporar als futurs comptes però també a la gestió del dia a dia. Amb aquest pas volem ser útils als vila-realencs i facilitar una millor gestió.

Algunes són iniciatives nostres que ja s’han tractat als plenaris: pla d’actuació per a millorar les voreres del nucli antic, augment de la vigilància i sancions pels abocaments il.legals, regulació dels patinets i una ordenança sobre tinença d’animals amb major control i equiparació a altres municipis de les sancions pels excrements i els orins.

Altres són canvis o accions que tindran efectes positius per a la ciutadania: millora en la seguretat de l’entorn escolar, reforç de la desinfecció i incorporació de sistemes auxiliars de bombeig per al clavegueram.

També aquelles més vinculades a una part econòmica i fiscal: la reducció de sous de càrrecs i assessors, la retallada de l’assignació dels grups, la revisió dels valors cadastrals, el compromís de congelar la despesa estructural i de no pujar la Contribució el que queda de legislatura.

Així mateix, dos assumptes cabdals per al futur de Vila-real. Per una banda, la constitució d’una taula d’urbanisme i per l’altra la millora de la transparència i l’accés a la informació de l’oposició.

Tampoc hem d’oblidar-nos de fer tot el que estiga en les nostres mans per aconseguir qüestions que depenen d’altres administracions com la comissaria, el 4rt Institut, l’EOI i el servei d’infermeria escolar.

La nostra missió és ajudar a millorar la qualitat i condicions de vida dels veïns de Vila-real, de la província, de la Comunitat Valenciana i dels espanyols. Això només és possible amb el diàleg constructiu, estenent la mà a qui està governant per a arribar a acords, però mantenint els peus en terra, conscients que també hi ha diferències irreconciliables com les concessions als independentistes. H

*Portaveu de Ciutadans a Vila-real