La gestió sanitària en la nostra comunitat és molt millorable. Una denuncia que fan els professionals sanitaris i també els veïns. L’atenció telefònica dels centres de Salut està col·lapsada. Els professionals tenen agendes de més de 60 pacients al dia. La vacunació de la grip està tenint caigudes continues de l’estoc de vacunes. Estem 70 punts per baix de la mitja nacional en la realització de PCR. Se continua confinant veïns sense fer-los tests. Hi ha ambulatoris tancats i serveis sanitaris reduïts. Els serveis d’urgències estan en molts casos desbordats. L’ampliació del nombre de llits hospitalaris s’ha fet en uns Hospitals de campanya que es van acabar tard, quan ja havia remès la primera onada, i que encara hui no s’han pogut utilitzar. Les noves UCI continuen a l’espera d’unes ampliacions que anuncien ara, que no van estar en la primera onada i que tampoc estan operatives en esta segona.

L’estat d’alarma ha de servir per a executar inversions sanitàries en una rapidesa extrema. Però no està sent així. Un bon exemple és el nou Centre de Salut de Torrehermosa. La Generalitat haguera tingut que declarar prioritàries i urgents totes les inversions sanitàries previstes en el pressupost del 2020. Totes, i entre elles la nostra.

Però han fet just lo contrari. El mes passat visiten la Biblioteca i ens diuen que és un bon espai per fer l’ambulatori. Oh, sorpresa! Just alló que el Partit Popular portem 5 anys dient i els socialistes 5 anys negant. Van ficar 63.000 € per a fer el projecte en 2019, i no el van fer. Van tornar a ficar els 63.000 € en 2020 i tampoc l’han fet, i ara anuncien que ficaran els mateixos 63.000 € per a fer el projecte en 2021. I els diners per a construir el Centre de salut els deixen per al 2022. Així el nou Centre de Salut aplega per a les eleccions però no per a la pandèmia. Una immensa majoria de la societat valenciana demanda millorar l’atenció sanitària. Esperem que els responsables reconeguen el problema i actuen en rapidesa. H

Portaveu del PP de Vila-real