Ha arribat el Nadal. Aquest Nadal serà diferent, ho tenim assumit. Som molts els que ja fa dies que hem renunciat a celebrar-ho en la família més propera per precaució, inclús poden complir les normes, hi ha molt en joc i no hauríem de ficar en risc als nostres majors. Per als que els tenim al costat de casa és fàcil per als que no els veuen en mesos no ho és tant.

El temps de Nadal també és temps de reflexió i esperança, mirem enrere per a veure com ha anat l’any i mirem endavant esperant que l’any que comença puguem complir alguns somnis i reprendre projectes.

Enguany en més cases que mai miraran alguna cadira buida i maleiran el 2020. En altres faran equilibris per a poder tindre algun regal o simplement per a poder menjar i lamentaran ser ells qui pateixen les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Tots mirarem el futur amb l’esperança que la vacuna ens permeta véncer el virus i tornar a la nostra normalitat, sí la nostra, perquè en altres llocs ni se sap quan arribarà la vacuna ni tenen normalitat a la que tornar.

Per això, hem de reflexionar i aprendre lliçons d’aquesta etapa que ens ha tocat viure. Ciutadans ho hem fet, en totes les institucions on tenim representació. Hem aprés que la confrontació de la qual altres partits polítics s’alimenten no aporta res a la societat, i que el diàleg i l’esforç per a arribar acords en altres formacions és la millor manera d’ajudar als nostres veïns.

Els darrers anys s’ha parlat molt de la vella i la nova política però no deixaven de ser etiquetes autoimposades, ara sí que és el moment d’una nova política, una política de fets, en la que ens trobaran tant els de la nostra dreta com els de la nostra esquerra.

Qui tinga com a desig d’any nou absorbir a rivals per a créixer a costa d’eliminar la pluralitat de la mateixa societat, està demostrant que viu en el passat, en el temps del «i tu més», en el temps del «o ells, o nosaltres», en el temps de la imposició.

Noves formes per a un nou món. Que l’Any Nou ens porte salut i prosperitat.

Bon Nadal! H

*Portaveu de Ciutadans a Vila-real