Este difícil 2020 acaba amb esperança: la de la vacuna que este cap de setmana ja han començat a rebre les persones més vulnerables. Araceli , amb 96 anys ha sigut la primera persona en vacunar-se a Espanya. Ella ha posat el rostre des d’una residència de Guadalajara a les esperances de tot un país. Perquè esta acció ens fa albirar el principi de la fi d’esta pandèmia que tantes vides ens ha arrancat, encara que per davant encara ens queden molts esforços i moltes renúncies.

No podem relaxar-nos davant esta bona notícia, perquè a la Vall d’Uixó estem patint ara mateix les pitjors dades des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 allà pel mes de març. Els casos de contagi han augmentat molt en els últims dies i no podem abaixar la guàrdia. Des de l’Ajuntament vam decidir, ja fa quasi una setmana, suspendre totes les activitats a la ciutat i tancar tots els espais municipals.

Vam prendre esta complicada decisió per a tractar d’evitar restriccions majors, sacrificant el sector públic perquè el privat puga seguir funcionant i no es paralitze tota l’economia de nou. I no és gens fàcil tancar les Coves de Sant Josep o la Piscina Municipal, serveis que donen treball a famílies de la nostra ciutat i que són una font d’ingressos important per a l’Ajuntament. Però ho fem per responsabilitat i perquè l’administració pública ha de donar exemple sempre a la ciutadania.

Per això els vallers i valleres ara hem de correspondre i actuar amb responsabilitat individual i col·lectiva. Ho hem de fer per nosaltres mateixos, però també per les persones que estimem, per la gent gran i pels qui malauradament ja no estan entre nosaltres. I, per descomptat, per les persones que cada dia segueixen treballant en primera línia, principalment en la sanitat, però també en molts altres àmbits.

Gràcies a la ciència ara veiem un raig de llum en forma de vacuna. Moltes vegades ens pregunten a què es destinen els impostos que paguem. Doncs en este cas s’han destinat molts milions d’euros públics a la investigació científica per a fer possible la vacuna. Milions d’euros que han eixit dels nostres impostos per a protegir-nos d’un virus que d’un dia per a un altre ens ha canviat la vida a tot el planeta.

Quan ens vam presentar a les eleccions cap partit polític va posar als seus programes la gestió d’una pandèmia, però hem fet tot el que estava en les nostres mans per a pal·liar els seus efectes i no deixar ningú enrere. Engany hem hagut de renunciar a molts projectes per a estar al costat dels qui més han patit i pateixen la crisi sanitària, econòmica i social de la covid-19.

I amb una cura especial ho hem fet amb la nostra residència de gent gran, la Llar Sagrada Família. En uns dies els seus residents i el seu personal també rebran la vacuna, omplint-nos d’eixa esperança de la qual parlava al principi. En 2021 seguirem en eixe camí, perquè esta pandèmia encara no ha acabat i seguirem destinant recursos per a superar les seues conseqüències. Per a poder fer-ho, tots i totes hem d’aportar el nostre gra d’arena, complint amb les mesures de seguretat i prevenció. Sols així aconseguirem fer realitat això de tot anirà bé. H

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó