Escrivint estes línies ens trobem acabant de preparar la cavalcada dels Reis Mags, que enguany serà estàtica , com en molts altres municipis. És a dir, que a diferència del que ocorre normalment, les famílies no es desplaçaran a la plaça Major per veure l’arribada de Ses Majestats, fer-se una foto amb ells i recollir les llepolies que reparteixen. Cada u es quedarà a casa i seran Melcior, Gaspar i Baltassar els que es desplaçaran per cada un dels carrers del poble per saludar tots els xiquets i xiquetes.

Ens trobem en un moment molt complicat, amb un augment considerable de casos que segurament ens aboca a noves restriccions. A Betxí no ens hem quedat enrere: suspensió dels actes culturals, tancament de les instal·lacions esportives, reforçament dels controls de les restriccions, repartiment d’EPIs i constants informacions cap als ciutadans per intentar que tots siguem coneixedors de la situació en què estem i fem un esforç per superar esta crisi.

Per això, només ens queden eixes xicotetes però importants coses que hem d’intentar cuidar, i més al Nadal. La telefonada o la videoconferència amb els nostres éssers estimats; la felicitació als amics i familiars; la solidaritat i les ganes de produir un somriure i un alè d’aire fresc als que ens envolten. I quan penses en tot això i arriba el moment de decidir què es pot fer i què no, al final de tot, queden eixes petites accions per fer un poquet millors estos temps.

I esta n’és una d’elles. Suspeses les activitats nadalenques, l’únic que ens queda és la il·lusió dels més menuts i per això, amb totes les mesures que calga i amb totes les precaucions necessàries, hem d’intentar-ho.

I de veres, que ho desitge de tot cor. Que els Reis Mags vinguen un any més, carregats d’alegria i amb voluntat de mantindre la felicitat d’aquells que hui són un exemple de comportament: els xiquets. H

*Alcalde de Betxí