El 2021, benvingut. Semblava que no arribaves mai. Tenim moltes esperances posades en tu. Encara arrosseguem els efectes de la greu pandèmia que ens va colpejar el 2020. La covid seguix enterbolint el nostre present, però hem agafat perspectiva per transformar les dificultats i assegurar un futur digne a aquesta part del territori.

El cert és que totes i tots estem encaixant com podem el pas cap a un nou paradigma socioeconòmic que ha canviat la manera com ens relacionem personalment i professionalment. A l’àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització de la Diputació de Castelló enfrontem l’excepcionalitat d’aquests temps de canvi junt amb la gent emprenedora i les xicotetes empreses que sostenen l’ocupabilitat i el benestar de poblacions grans i menudes. A totes elles els volem recordar que seguim a la seua disposició per assessorar-les i acompanyar-les en aquest nou camí que ens reclama més connectivitat i més sostenibilitat.

Per això, ja hem posat sobre la taula de les administracions competents en la gestió dels fons Next Generation diversos projectes per reforçar la competitivitat del teixit empresarial i la supervivència dels pobles. Entre ells, el nostre pla per a la digitalització, en la qual invertim fins a 700.000 euros del pressupost. Igualment, enguany apostem per la semipresencialitat dels nostres programes de formació per a l’ocupabilitat amb l’objectiu de facilitar el seguiment virtual.

La nostra realitat ve carregada d’esperança però també de treball. Tenim els peus al present i la mirada posada al futur de les comarques del Nord. Un futur més igualitari, resilient i sostenible en l’espai i en el temps, econòmicament i ecològica. H

*Diputat provincial de Promoció Econòmica