Les treballadores del Servei d’Igualtat d’Oportunitats han atés, només en el 2020, a les demandes de més de 300 dones de la nostra ciutat, una atenció social que ha estat centrada a informar, orientar, assessorar i derivar les demandes socials.

La pandèmia ens ha posat a prova. Han estat més necessaris que mai les ajudes, l’assistència, l’escolta... En definitiva els recursos públics per fer front a l’altra pandèmia, la de la violència de gènere, eixa que no podem oblidar per cap motiu.

Per això hem començat aquest 2021 ampliant serveis. Des de l’1 de gener, al Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló oferim un nou servei que considerem prioritari i necessari: l’atenció psicològica adreçada a víctimes de violència de gènere. L’objectiu és la reparació emocional mitjançant la intervenció psicològica especialitzada. Farem tant sessions individuals com grupals amb la finalitat de recuperar i restablir l’estat emocional de les dones enfront de la violència masclista. Establim així un programa d’acompanyament integral que permet ajudar les dones que han estat víctimes de la violència des de múltiples fronts i amb un treball coordinat i, per tant, més efectiu i amb resultats més evidents.

2020 ha estat un any negre per molts motius, l’han enfosquit més encara les 45 víctimes que s’ha emportat la violència masclista. Tot eixe patiment, tota eixa impotència acumulada és la que vol evitar Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere, activat durant l’any passat a la nostra ciutat.

Tenim recursos limitats, en necessitem més, això està clar. Però a aquells dels quals disposem anema traure’ls tot el suc. Fem i farem tot el que estiga a la nostra mà per garantir una intervenció especialitzada, de qualitat i amb enfocament de gènere orientada a la prevenció i, per suposat, a millorar les condicions de vida de les persones que, malauradament, són víctimes de la violència de gènere. H

*Regidora de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló