Aningú se li escapa que el Pressupost de l’Ajuntament de Vinaròs per a l’any 2021, ve marcat per la incidència que té la pandèmia de la covid-19 sobre la nostra ciutat. Un pressupost que supera per primera vegada els 40 milions d’euros, i que ha comptat en els vots favorables de l’equip de govern (PSPV-PSOE + TSV), així com de Compromís, regidor no adscrit i l’abstenció de Ciutadans. Una abstenció i vots positius que públicament agraeixo. Però també he de reconéixer la nostra decepció en no ser capaços de sumar als regidors de PVI i el PP.

Sumar com el programa Edificant , el qual ens permet la construcció, reforma i millora dels nostres col·legis amb l’ajuda de la Generalitat, on en aquesta anualitat, finalitzarà el nou col·legi Jaume I, l’inici de l’ampliació de l’institut Vilaplana, i millores en els col·legis Assumpció i Sant Sebastià, amb una inversió total que supera els 8 milions i mig. Aquestes inversions, sumades a les del programa Edusi i les que es materialitzaran en diverses obres al nostre municipi, ascendeixen a un total de 12,8 milions.

Els efectes negatius que la pandèmia està provocant en la nostra societat, es veuran reflectits en una minva dels ingressos indirectes i taxes en gairebé 200.000 euros. Les ajudes a les empreses locals no es queden tan sols en l’eliminació de taxes, ja que en el pressupost del 2021, s’han destinat 250.000 euros amb dos programes diferents, per ajudar de manera directa al comerç local i que es veuran significativament incrementades amb el Pla Resisteix .

També l’ajut a les persones i famílies que s’han vist més afectades durant aquests mesos de pandèmia, incrementant les partides d’Acció Social fins als 589.000 euros, amb un increment de 160.000 euros.

Aquest pressupost compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostaria, fet que ens permetrà acabar l’any amb una reducció del deute de més de mig milió.

Encarem un 2021 incert, però amb la certesa d’una full de ruta excepcional, en un moment excepcional i que requereix un suport i una suma de forces, excepcional. H

*Alcalde de Vinaròs