En aquestos temps de pandèmia no volguera oblidar-me dels valors de la nostra societat. Uns valors que hem de fomentar dia a dia a les nostres cases, a la nostra vida, i que a l’àmbit educatiu es reforcen als nostres joves. Parlem de valors com la llibertat, la igualtat, l’equitat, la tolerància, el respecte... i molts més, que han de ser la nostra forma d’actuar i que cal no oblidar, i més en aquestos temps que corren.

Per això, hui volguera destacar el gran treball en aquest sentit que es fa a l’Institut d’Almenara, on els nostres i les nostres joves fomenten i recorden aquestos valors recolzats pel professorat. Són nombroses les iniciatives, projectes, treballs i actuacions que fan al respecte. Però, ara en temps de pandèmia, moltes coses no es poden realitzar. Per això és d’alabar la iniciativa del centre que amb la col·laboració de l’artista urbana Barbiturikills i de l’Ajuntament van pintar un mural a l’entrada de l’Institut on es recorden i reforcen aquestos valors, així com la «llibertat de ser qui volem ser» sempre recordant que la llibertat d’un acaba quan comença l’altre i que hi ha que tindre «trellat». Des d’ací, agrair la tasca constant del centre per educar en valors, i en aquest cas felicitar a la comunitat educativa, i molt especialment al professorat implicat i a l’alumnat de 1er de Batxillerat i 4t PR de Plàstica que es van implicar en la iniciativa. Esta es la joventut que volem!

Una joventut que ho està passant també mal, molt malament, en aquesta època de la covid-19. Una joventut, una generació que ha tingut que parar moltes coses. Estem parlant d’una gran majoria de joves que estan sacrificant una de les etapes més boniques de la vida per a complir amb la part de corresponsabilitat que els pertoca amb aquestos moments amb la resta de la societat per a no expandir el virus. Aquestos joves que tenen seny i són responsables, són tot un orgull per a la nostra societat.

I en aquest sentit em faig ressò de les paraules del meu company de l’equip de govern, Juan Cruces , que ens recorda molt encertadament que quan tot açò passe hi haurà que tindre als joves molt en compte, perquè no oblidem que ells són el nostre futur més immediat, i per això haurem d’estar a l’alçada que es mereixen, ajudar-los i recolzar-los notablement per a que tinguen un gran futur. I en això estarem! H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la Província de Castelló