L. Després, i amb l’augment esgarrifador de les dades de contagi per covid, sobretot al País Valencià, ens sorprenia l’immobilisme davant les xifres.

Fins i tot, ens plantejàvem si el que es volia salvar ara eren les rebaixes, ja que les restriccions que s’aplicaven passaven tan sols per la reducció horària de l’hostaleria, mentre les grans superfícies comercials mantenien el seu horari. Finalment, s’ha decretat el tancament de l’activitat hostalera, una mesura duríssima en un territori on el teixit productiu es fonamenta en aquest mode d’ocupació. Tot i això, ahir mateix hi havia cues immenses a la porta d’IKEA.

Tractem de buscar-li una explicació. L’arribada de la vacuna i la falsa normalitat amb què hem viscut el Nadal, juntament amb l’estrès emocional que acumulem des de fa gairebé 11 mesos han produït una deixadesa bestial per persones i institucions. Les dades de divendres, amb 8.630 nous contagis i 90 morts, no suposen el mateix que suposaven al març o l’abril, sinó que ja sonen amb una normalitat inusual. Sembla que cada vegada som més indiferents, com demostren les cues per accedir als comerços o les multes per no fer cas a les restriccions.

El País Valencià presenta un bon ritme de vacunació, no obstant això, no podem oblidar que aquest virus segueix al carrer, amb l’aparició de nous ceps i amb una actuació pràcticament personalitzada en cada cas de contagi. Per eixe motiu i mentre la injecció arriba, almenys al 50% de la població, la vacuna és el nostre comportament, la nostra actitud. Per tant, des de Compromís per Vila-real demanem responsabilitat i que passem l’hivern on millor s’està: a casa.

Cuidem-nos. H

*Portaveu Compromís per Vila-real