Els sectors socioeconòmics (hostaleria, restauració, comerç i un llarg etcètera) estan patint greument les conseqüències de la pandèmia del coronavirus.

Les tan necessàries mesures restrictives per evitar que es produïsquen més morts i es col·lapse el sistema sanitari mentre es puga vacunar la població han comportat, a més de nombrosos problemes socials, una caiguda de l'activitat dels sectors productius i dificultats econòmiques per a moltes famílies.

El Pla Resisteix de la Generalitat pretén atendre aquesta necessitat d'ajuda en moments tan complicats. Un total de 21.000 empreses viables que han estat afectades per la pandèmia i 43.000 treballadors i treballadores autònoms rebran ajudes directes per tal de poder mantindre l'activitat econòmica.

També 47.000 persones amb rendes baixes afectades per un ERTO, que tenen una reducció de salaris, es beneficiaran d'aquestes ajudes del Consell, amb 17 milions d'ajudes directes.

Seran un total de 340 milions d'euros els que es destinaran a aquest pla de xoc tan ambiciós. Entre els sectors atesos hi ha el de l'oci i l'entreteniment, amb especial suport a l'oci nocturn, que ha patit una restricció sostinguda.

A més, 120 milions d'euros ampliables s'han destinat a un fons de cooperació amb els ajuntaments que permetrà atorgar ajudes a sectors com l'artesania o el comerç no sedentari.

Lleis de la Generalitat valenciana com la de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials són normatives pioneres que naixen de l'esperit transformador del Govern del Botànic i haurien de ser models a seguir. I esperem que les seguisca, per exemple, el Govern de Pedro Sánchez.

Des de Compromís per Almassora hem subscrit un acord per tal que es desenvolupe un Pacte Estatal per la Indústria. Perquè considerem que cal que el Govern de Sánchez invertisca en aspectes tan importants com la transformació digital o la transició ecològica de la mateixa manera que ho fan altres estats europeus, tot potenciant l'aprofitament dels recursos i l'economia circular.

En estos moments, cal que ens cuidem i això implica cuidar els sectors que són pedres angulars en la nostra economia. Perquè eixos negocis generen llocs de treball, sinergies i futur.

Amb els governs amb Compromís, les persones són el primer. H

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora