Som un dels pilars fonamentals per poder garantir l’Estat de Benestar a les ciutats. L’equip de govern de Castelló, liderat per l’alcaldessa Amparo Marco , té molt clar que els ajuntaments som la primera porta a la qual crida la ciutadania quan es troba en una situació de vulnerabilitat social i econòmica. Per això, des de 2015 hem enfortit les bases de l’àrea de Serveis Socials per fer front a situacions inesperades com la que estem vivint ara. La gent ha de tenir molt clar que sense l’aposta socialista per un govern més solidari, honest i just amb els que ho necessiten, no podríem haver fet front a la crisi provocada per la covid-19 amb la celeritat que ho hem fet.

Aquest esforç es pot demostrar amb xifres. Durant el 2020 hem multiplicat per dos les ajudes a emergència social fins a arribar a 3,5 milions d’euros. Estem parlant de donar suport a persones que no tenien recursos per a l’alimentació o la higiene; una qüestió bàsica per a la supervivència. Hem tractat de tornar la dignitat a famílies que s’han quedat sense cap mitjà per viure. I seguirem fent-ho durant aquest 2021.

Tenim un gran repte al davant i comptem amb un equip excel·lent i unes prioritats clares a l’hora de distribuir els recursos. Així mateix, necessitem la col·laboració de tota la ciutadania per sortir d’esta crisi. Ho hem de fer per totes aquelles persones treballadores que han donat la cara per nosaltres. L’Ajuntament continuarà treballant per rellançar la nostra ciutat a través d’una gestió que lluite per més justícia social. No obstant, és cosa de totes i tots aconseguir que esta crisi sense precedents acabe abans. L’empatia i la solidaritat han de ser els valors que predominen en les nostres accions. El que fem ara repercutirà en el futur de tota una societat. No es tracta de complir restriccions, sinó de salvar vides. H

*Regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló