La situació actual a Borriana ens continua preocupant i molt, tot i que les dades ens situen en una menor incidència en comparació amb els altres pobles de la província, amb una taxa de contagi de 289 casos en els últims 14 dies que equival a 766,95 casos d’incidència acumulada per 100.000 habitants. Si bé estem per davall de la mitjana espanyola, també és cert que estem molt per damunt del que Europa considera assumible .

Des de desembre, l’Ajuntament de Borriana ha reforçat el seu pla de desinfecció per a frenar la tercera onada de la covid-19, i realitza diàriament, amb 6 persones contractades en el programa Ecovid 2020 de la Generalitat, la desinfecció de totes les zones de més concurrència pública i que necessiten més atenció. Aquestes persones, amb motxilles elèctriques i un tanc de polvoritzar, desinfecten diàriament 71 zones del municipi amb una solució d’hipoclorit, un eficaç desinfectant amb totes les garanties sanitàries. Concretament, 29 àrees de jocs, parcs i jardins, així com els exteriors dels tres centres de salut, de 25 d’edificis públics i dels 14 centres educatius.

Paral·lelament, l’Ajuntament realitza regularment, cada mes durant tot el curs escolar, la persistent desinfecció dels patis, les zones esportives, de jocs o descans i les entrades de tots els centres educatius, aprofitant els caps de setmana i dies festius, per a garantir i oferir un entorn escolar més segur a l’alumnat i al personal dels centres.

A més, se segueix amb les tasques de neteja viària en carrers i mobiliari públic amb arruixades mecàniques en horari nocturn, amb especial incidència en les zones més transitades per a mantindre la màxima garantia d’higiene i salubritat, reforçades des del mes de març passat dins dels protocols establerts de mesures de seguretat, prevenció i recomanacions sanitàries per la covid-19.

A tot això, cal afegir que la Policia Local, a requeriment de l’autoritat sanitària, participa activament en el sosteniment de les noves restriccions proposades pel govern valencià per a protegir la salut de la ciutadania que van entrar en vigor aquest dilluns, per a garantir-ne el compliment. Noves mesures que inclouen, entre d’altres, la limitació de les reunions al nucli de convivència i a dos persones en l’espai públic, i el confinament perimetral de ciutats de més de 50.000 habitants els caps de setmana.

Com a alcaldessa de Borriana continue demanant la màxima precaució i col·laboració a la ciutadania, perquè es mantinguen les mesures de seguretat higienicosanitàries i de distanciament social fixades per les autoritats. Tots tenim l’obligació moral de contribuir a alleujar la pressió hospitalària. La responsabilitat ciutadana de les persones és l’única opció per a eixir d’aquesta situació, a pesar de la irresponsabilitat d’una minoria nècia i temerària. H

*Alcaldessa de Borriana