L’actualitat econòmica, social, laboral i institucional, ha sigut copada en l’últim any per la covid-19. Una pandèmia que, de vegades i en l’àmbit municipal, ens ha fet canviar els plans de les nostres agendes per tal d’afrontar situacions imprevistes.

Tot i aquest esforç extra que hem de fer aquells que hem sigut escollits com a càrrecs públics, no ens podem permetre el luxe d’aturar-nos. No volem resignar-nos a pensar que Vinaròs no pot seguir avançant fins que aquesta maleïda pandèmia hague desaparegut de les nostres vides.

No ens resignem, per exemple, a seguir treballant per una mobilitat digna amb l’adjudicació dels treballs de la nova parada d’autobusos gràcies al concurs de regeneració urbana (CRU) de la Diputació.

Clar que no ens resignem tampoc a tindre una ciutat preparada i enllestida davant dels episodis climatològics adversos que cada cop són més freqüents i que davant la immediata adjudicació dels treballs dels pluvials a Maria Auxiliadora, ajudaran a minimitzar aquests impactes.

Tampoc ens resignem a seguir avançant en una mobilitat urbana sostenible, capaç de cosir entramats urbans, barris i sectors com serà el cas de la passarel·la de vianants del Cérvol que es troba en licitació i a punt d’obrir el sobre 2 d’oferta econòmica.

La gent pot veure, amb els seus propis ulls com tampoc ens hem rendit ni aturat treballant per la política social i l’educació amb la construcció de la residència de la 3a edat, així com amb el nou CEIP Jaume I. Aquests dos últims, exemple de cooperació publico-privada i de cooperació amb altres administracions com la Generalitat en el seu afan per posar fi a anys de barracons.

En definitiva, no ens resignem a pensar que no podem fer res més, tenim la determinació i pensem que la nostra ciutat i els nostres projectes de ciutat importants han de seguir endavant, paral·lelament amb una política econòmica, social i d’ajuts que ja tenim contemplat en el nou pressupost.

Vinaròs i els seus veïns no ens podem aturar. No ens podem permetre aquest luxe. H

*Alcalde de Vinaròs