Aquesta setmana hem assistit a un paripé a la Diputació. No ho dic jo, així ho va definir el portaveu del PP, Vicent Sales , referint-se al ple extraordinari que el seu propi grup va impulsar amb l’únic objectiu de dir-nos «dense prisa» en activar les línies pressupostàries de 2021.

Partim del fet que la sol·licitud del ple és del tot legítima en termes democràtics i per això la respectem. Ara bé, a Compromís l’estratègia del PP ens va resultar sorprenent per la torpor amb la qual la van dur a terme.

Primer, perquè en desembre el PP va votar en contra del pressupost sense negociar esmenes que aquest govern haguera tingut en compte pel seu caràcter dialogant i de consens.

Segon, perquè van demanar realitzar un ple extraordinari sense demanar abans la documentació i van vindre amb les mans buides.

Tercer, perquè fa mesos debatem temes aliens a les competències de la Diputació als plens ordinaris i seria molt més coherent aprofitar aquestes oportunitats per a tractar assumptes nostres i estalviar-nos la despesa d’una sessió extraordinària que només cobraran els populars, ja que la resta de grups hem renunciat a aquesta remuneració.

El resultat, l’hauran vist ben narrat a les cròniques de la premsa local, en aquest mateix diari. El passat dimecres vam assistir a una posada en escena a base de demagògia pura que, cal dir, poc de bé fa a la fama de les institucions públiques.

Tot plegat, una imprudència impròpia d’un partit que coneix de sobra el funcionament de la casa. Esperem que no ens volgueren insinuar que saltem els tràmits administratius i els mecanismes de control institucional. Potser això era costum en una altra època, però ja no tornarà a passar. Ara, nosaltres estem a la faena. Així que, per favor, més propostes i menys despropòsits. H

*Diputat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló