Encara que la covid-19 ens marque les agendes i les prioritats, la gestió d’un consistori no pot quedar parada i ha de continuar endavant amb la posada en marxa dels projectes necessaris per al poble, mirant cap al present i preparant el futur, encara que es realitzen a un ritme més lent que el desitjat. Per això, a l’Ajuntament d’Almenara no parem i seguim prenent iniciatives per al poble amb inversions i actuacions.

Millores com la renovació de les nostres places, jardins i espais urbans. Aquesta setmana hem licitat dintre del Pla 135 de la Diputació les obres de la remodelació de la plaça Ausiàs March, un espai públic amb jardí i jocs infantils que volem posar en valor dintre de la nova concepció urbana i a més trencar les nombroses barreres arquitectòniques que hi ha. D’aquesta manera continuem la nostra política d’anar adaptant els nostres espais públics com hem fet ja en diverses places d’Almenara. Recentment també hem millorat patis tant al col·legi com a l’Escola Infantil Municipal.

També hem de seguir treballant per millorar els nostres polígons industrials per captar empreses. D’ahí que no només mantenim reunions amb entitats i associacions, que són molt positives, sinó que també apostem per seguir avançant les nostres infraestructures i per això optem a les ajudes de l’IVACE per actuar al Polígon Trascastell amb nova il·luminació led, un sender verd, millores en la protecció contra incendis, així com en la senyalització tant vertical com horitzontal i a l’asfaltat.

Som només exemples d’algunes actuacions, i que s’afegeixen a altres que ja hem preparat cara al turisme com l’aparcament d’autocaravanes, o fins i tot l’aposta que seguirem fent pel medi ambient amb grans novetats properes als Estanys i com no, per la recuperació del patrimoni com hem fet amb el blocaus.

Per últim, i tornant al coronavirus, volguera destacar que l’Ajuntament d’Almenara s’adhereix al Pla Resistir impulsat pel president Ximo Puig des de la Generalitat i amb la col.laboració de la Diputació de Castelló. Al nostre poble es destinaran 142.522 euros que es repartiran entre els autònoms i microempreses locals de fins a 10 treballadors. Així s’ajudarà als sectors de la restauració, turisme, cultura, comerç o esports que tant estan patint aquestes restriccions provocades per la covid-19. H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló