El passat mes de desembre s’aprovaven els pressupostos municipals de la Vilavella. Possiblement, aquests eren (o havien de ser) els més importants en els darrers anys per a la nostra localitat. Hem vist que en molts municipis veïns ha hagut consens, participació i treball conjunt, cosa que ací no ha passat.

Des de l’inici d’aquesta pandèmia del covid-19 els socialistes de la Vilavella hem treballat en tot moment presentant iniciatives que ens portaren a suavitzar la crisi que estava passant el nostre veïnat; algunes tan importants com l’ajuda als autònoms i el comerç local que quedaren sense resposta amb el consegüent malestar per part de la població. El nadal ha passat sense pena ni glòria, ni campanyes promocionals per al comerç local ni cap iniciativa que alleugerira el sofriment de molts.

L’oportunitat es tornava a presentar el dia de l’aprovació dels pressupostos quedant de manifest que la receptivitat per part del govern era nul·la. Als pressupostos, presentats en plenes festes nadalenques, no es van acceptar cap de les propostes que vam fer els socialistes; totes foren rebutjades. Però el pitjor fou que els comptes es facilitaren a l’oposició amb dos dies hàbils abans del ple. Un fet que demostra el tarannà de l’equip de govern i la poca predisposició que tenen al consens.

Els socialistes de la Vilavella, així i tot, presentàrem les següents iniciatives: augmentar la partida covid de 20.000 a 50.000 euros. Reduir les despeses de festes (156.000 euros) optimitzant recursos i ajudant els autònoms i el comerç local, utilitzar els plans provincials per acabar la Casa de la Música i treure també una oferta pública d’ocupació que consolidara la plantilla.

Evidentment, tot això va quedar en el tinter degut a la poca predisposició a negociar del govern local. H

*Portaveu del PSPV-PSOE de la Vilavella i secretari d’organització