Les previsions fan que, a hores d’ara, siguem ben optimistes pel que fa a l’espenta que enguany farem en la millora de les vies rurals del terme municipal. Des del principi del nostre govern ens vam posar com a repte asfaltar almenys un camí cada any. I no només ho hem aconseguit, sinó que ho hem superat amb escreix, ja que en una dècada n’hem pavimentat quasi el doble. I això, en 2021, també ho superarem. Perquè en qüestió de setmanes traurem a licitació la pavimentació del camí del Campàs, del Solaig i de les Teixidores, amb un pressupost de 230.000€ a càrrec del superàvit de 2020.

En la subvenció europea que estem gestionant per a l’accessibilitat a la Muntanyeta de Sant Antoni, també hem incorporat l’asfaltat i la creació d’una via ciclable al camí de les Vinyes i en les ajudes a la modernització dels polígons s’ha inclòs, alhora, l’enquitranat del camí del Pantà, que dona accés a algunes indústries.

Tot plegat, i si les coses van bé, podem estar parlant d’unes inversions que sobrepassaran els 400.000€ i, per tant, un fort avanç en la millora de les vies de comunicació de Betxí.

Ens queda una cosa pendent, que he exposat diverses vegades en les reunions d’alcaldes i Diputació. I és que pense que des de l’ens provincial s’hauria d’impulsar un pla de millora dels camins de les ratlles, eixos que serveixen de límit entre termes municipals i que, perquè pertanyen a diversos pobles, moltes vegades ningú no se’n fa càrrec. Fa anys que reivindiquem que des de la Plaça de les Aules es traga una línia d’ajudes per tal de fomentar que es recuperen, amb la participació de tots els implicats. Veurem si, el pròxim any, per fi en trauen una línia pressupostària.

El pla està traçat, però cal implicar els comerços i evitar que els camions de gran tonatge hi transiten perquè són els principals causants del deteriorament. H

*Alcalde de Betxí