No sé si Compromís som una oposició atípica, però sí que ens prenem molt seriosa-ment la nostra tasca. Per això, proposem per a construir opcions de futur per al nostre poble i traslladem la nostra visió a l’equip de govern sobre tot allò que engega. També els fiscalitzem i preguntem els per què de les seues accions, però treballem molt per fer una oposició constructiva, cosa que sembla molesta molt al PP.

Al passat ple vam presentar esmenes al Pla de Comunicació municipal del 2021 junt amb el PSOE per tal que la informació sobre l’actualitat a l’ajuntament d’Alcalà incloga a tots els grups de la corporació. El PP (no va ser cap sorpresa) va votar en contra.

Pel que es veu, no cal informar de les propostes de l’oposició, de les aportacions que fem i que s’inclouen a distints projectes o de les mocions que presentem. Volen ocultar el tarannà constructiu de l’oposició, no siga cas que algú s’adone que l’equip de govern no està sol a l’ajuntament.

O potser tenen por que algú compare la nostra manera de fer amb la del seu partit que, allà on fa oposició, només posa bastons a les rodes i mentix amb l’únic objectiu d’aconseguir ressò mediàtic. Eixa estratègia es diu tinta de calamar i la apliquen molt bé.

I més sorprenent encara que el NO dels populars va ser la negativa del regidor de Ciudadanos a incloure al Pla de Comunicació aquestes esmenes que, en principi, l’afavorien perquè hagueren donat visibilitat al seu treball. Encara que, ben mirat, potser no era així, ja que des de fa un temps es limita a dir «sí» a tot, sense més.

En resum, un greuge més del nostre equip de govern, amb el seu vuité regidor, a la democràcia i a la transparència que els nostres veïns i veïnes mereixen. H

*Portaveu Compromís Alcalà-Alcossebre