La tercera onada i l’enduriment de les restriccions contra el coronavirus estan afectant negativament l’economia i la recessió global a causa de la pandèmia pot ser molt negativa, però també pot convertir-se en una oportunitat per a implementar solucions innovadores que permeten als sectors més afectats superar la crisi amb dignitat, sempre respectant els drets de les persones.

En aquesta línia treballa l’executiu de l’Estat i ha enviat a Brussel·les una bateria de propostes per a respondre a les necessitats del teixit productiu, i també és l’objectiu del Govern valencià ampliar les ajudes directes a les empreses, els estímuls fiscals i paquets de protecció social directament dirigits a qui disposa de menor capacitat per a fer front a la crisi, mesures essencials per a mitigar les conseqüències de la pandèmia.

Encara que la situació és temporal i les inversions destinades a ajudar mai seran suficients, el més urgent era prendre decisions per col·laborar en la recuperació dels sectors que més estan patint. Per això, perquè resistir és reaccionar, l’Ajuntament de Borriana amb la Generalitat i la Diputació, fan el camí junts per garantir la continuïtat de l’activitat en aquest parèntesi, fins que es recupere la normalitat a casa nostra.

Així, els autònoms i microempreses de Borriana més afectats per les restriccions disposen de prop d’un milió en les ajudes Parèntesis, per als sectors i negocis més vulnerables per les restriccions necessàries imposades per la pandèmia.

Amb l’objectiu de poder posar en marxa com més prompte millor aquest programa de subvencions a Borriana, l’Ajuntament ja ha fet una modificació de crèdit del pressupost municipal per a fer efectiu el 15% del total que li correspon aportar, que suposarà una injecció municipal de 148.241 euros a aquest pla autonòmic d’ajudes directes cofinançat per la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments. A més, està ultimant el procediment per a impulsar i facilitar la tramitació urgent i agilitzar al màxim possible el procés burocràtic per al cobrament de les subvencions.

Cal recordar que les ajudes Parèntesis formen part del #PlaREsistir , amb 10 blocs d’ajudes, posat en marxa per la Generalitat per a ajudar econòmicament els sectors més afectats per les restriccions sanitàries. El volum total d’ajudes del pla Resistir és actualment de 380 milions d’euros, encara que podrà ampliar-se segons evolucione la pandèmia.

Per al nostre Ajuntament, la participació en el pla suposa un esforç econòmic important, però en aquests moments hem de prioritzar i donar suport a qui més ho necessita, i totes les administracions hem de fer els esforços necessaris per a estar al costat del teixit econòmic i social de la ciutat, perquè governem per a les persones i en benefici de la ciutadania de Borriana. H

*Alcaldessa de Borriana