Hospital Comarcal, Centre de Salut, Centre de Dia, Centre Creixem d’Atenció Primerenca i Infantil, Formació Professional al I.E.S Vilaplana... i pròximament un segon Centre de Salut Integral.

L’any 92, de la mà de l’exalcalde socialista Ramon Bofill , a qui recordem, i recordo, amb gran afecte, es van sentar les bases del desenvolupament i del benestar sanitari a Vinaròs amb la inauguració de l’Hospital Comarcal situat a la nostra ciutat. Una infraestructura, durament negociada i reivindicada que ens ha permès posicionar-nos en l’àmbit comarcal com a una ciutat amb possibilitats ocupacionals i d’oportunitats en l’àmbit socisanitari.

Aquest 2021, també serà un any d’inflexió en l’avanç qualitatiu dels serveis que es presten a la nostra ciutat, ja que als serveis existents, se sumarà la nova Residència Municipal d’imminent finalització i el començament del Centre de Salut Integral- Vinaròs II. Aquest nou Centre de Salut Integral, anunciat la setmana passada i llargament reivindicat per aquesta i per anteriors corporacions, permetrà descongestionar alguns dels serveis que es presten en l’actualitat a l’Hospital Comarcal.

Un Centre de Salut Integral que ha d’albergar especialitats com oftalmologia, traumatologia i rehabilitació, a més de psicologia, psiquiatria i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, UPCCA. A aquests serveis, també es pretén sumar la realització de consultes de preoperatori o la inclusió de serveis com radiologia.

Si alguna cosa hem après amb la pandèmia, és que l’atenció sociosanitària i el teixit empresarial i ocupacional que es genera al voltant d’aquesta indústria, és determinant per generar ocupació de qualitat, futur i lligada a la innovació. Invertir en salut, sanitat i atenció social, és invertir en futur, en les persones i també en els territoris.

Esperem que aquest 2021-2022, sigui també un any d’inflexió per a Vinaròs i que, tota la corporació municipal, de manera conjunta, puguem seguir honrant el treball incansable del nostre enyorat Ramon. H

*Alcalde de Vinaròs