L’Ajuntament de Borriana continua fent camí per a transformar i millorar la ciutat, i aquest febrer hem posat en marxa tres grans obres, per una banda, les de condicionament i reforma del local del Centre d’Atenció Primerenca (CAP), en una nau de l’avinguda de les Corts Valencianes, per un import total de 167.608,41 euros. En la rehabilitació també s’inclou adequar-ne una part per a destinar-la a aula de formació de la Policia Local.

Unes obres molt avançades que finalitzaran en menys de tres mesos, per a poder començar, coincidint amb l’inici del pròxim curs escolar, a atendre la població més menuda amb discapacitat o amb risc de patir-ne, que haja sigut valorada prèviament per especialistes. El CAP oferirà prestacions de diagnòstic, coordinació amb els recursos comunitaris i atenció individual i familiar i, a més del tractament fisioterapèutic especialitzat i logopèdic, també hi haurà serveis de psicologia, pedagogia i estimulació.

Una altra intervenció municipal important s’ha materialitzar fa dos dies amb la firma de l’acta de replanteig, amb què s’ha formalitzat el començament de les obres de reforma de l’edifici de l’antic ambulatori del carrer València, per a ressituar i concentrar els Serveis Socials municipals i l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS). Una actuació cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Les obres, amb un pressupost total d’1.415.077 euros, comprenen la reforma completa de l’edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879 m², que conservarà l’estructura, cobertes i parcialment els tancament, amb la qual s’acabarà la provisionalitat de les dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en un edifici molt més modern i renovat.

La reforma complirà amb l’objectiu de millorar les instal·lacions de l’antic immoble i, també, reviscolarà i dinamitzarà l’entorn de la zona urbana de la Bosca. Una recuperació que es pot realitzar, per fi, després d’un llarg procés i de reiterades peticions i gestions, que va acabar amb la firma a finals de l’any 2019 de l’acord de cessió d’ús per a 30 anys de l’edifici per part del Govern d’Espanya, que va anunciar la ministra de Treball Magdalena Valerio , a favor de l’Ajuntament de Borriana, requisit indispensable per a rebre els diners dels Feder. A més, aquest mes se firmarà l’acta de replanteig i començarà l’enderrocament de l’edifici actual de l’IES Jaume I per a, tot seguit, iniciar la construcció del nou Institut d’Ensenyament Secundari finançat per la Generalitat amb càrrec al programa Edificant , per un import de 12.385.492 euros. H

*Alcaldessa de Borriana