Espanya és una democràcia… a la turca. Les associacions que lluiten pels drets humans, les llibertats i la democràcia o contra l’antisemitisme i les idees totalitàries estan escandalitzades pel que està esdevenint al Reino de España. És un Reino on s’empresonen cantants per les lletres de les seues cançons, titellaires per les seues actuacions, polítics per les seues opinions o fins i tot es rebenten ulls de ciutadanes anònimes per les seues manifestacions.

En aquest mateix Reino de España la llei Mordassa esclavitza la llibertat de pensament. Espanya acumula ja més de trenta sentències del Tribunal d’Estrasburg en la seua contra per no respectar la llibertat d’expressió.

I no passa res! I el partit únic i monàrquic del règim del 78, el Pp$€ , no en fa ni cas.

En eixe mateix Reino tampoc no es respecten les peticions del comité de drets humans de l’ONU o d’altres organitzacions que condemnen la conducta repressiva d’aquest peculiar membre de la UE.

En aquest Reino de España on passa tot açò es pot fer, tanmateix, tranquil·la i obertament, una manifestació en favor de la Divisió Blava (els feixistes que van lluitar al costat de Hitler per defensar el nazisme!) i… no passa res!

Però és que a eixe Reino un rei fugit amb una causa oberta a la justícia suïssa i un escàndol monumental és ajudat pels serveis d’«intel·ligència» perquè puga fugir i viure, mai millor dit, a cos de rei i magníficament a Abu Dabi. Evidentment , tot pagat pels ciutadans espanyols. El Reino de Espanya és un règim podrit, una democràcia a la turca. És un Estat on s’apallissava la gent fa pocs dies a València per manifestar-se en favor de la llibertat d’expressió. H

*Portaveu adjunt de Compromís per Vila-real