Els interpel·le a vostés, senyors de Vox. Els interpel·le perquè no puc entendre quin és el motiu que hagen vetat, una vegada més, una declaració pactada per tots els partits amb representació municipal que reivindica un futur sense discriminació per raó de sexe i/o gènere; que demana augmentar els esforços per a fomentar l’ocupació i emprenedoria en l’àmbit rural; que manifesta la importància d’implementar normativa en matèria d’igualtat retributiva entre homes i dones i que reafirma el compromís amb la igualtat de tracte, igualtat d’oportunitats, amb el ple establiment d’una igualtat real i efectiva.

Per què, senyors de Vox, per què continuen vostés instal·lats en el menyspreu a les dones? Per què continuen negant una realitat evident? És que a vostés els és igual que les seues filles, exercint el mateix treball que un home, cobren menys a final de mes? És que els és igual que les seues filles hagen d’encarregar-se soles de les feines de casa i de la cura de les seues filles i fills o dels seus majors, mentre la seua parella gaudeix ociosament en el sofà? Els és igual que les seues filles siguen expulsades del mercat laboral perquè són les que tenen els contractes precaris o les que han d’atendre les cures? Els és igual que les seues filles tinguen menys drets que els homes i que per tant siguen considerades ciutadanes de segona? Perquè si no els és igual, el que estan fent és negar una realitat en la qual les dones, en 2021, hem retrocedit a xifres de 2013 quant a bretxa salarial es refereix.

Si senyors i senyores de Vox, la covid també ha provocat que hi haja major diferència salarial entre homes i dones que l’any passat i l’anterior: xifres de 2013! Els és igual? Continuen negant que les desigualtats estan ací i que les xifres són objectives? A les senyores de Vox, no els fa vergonya negar que els seus companys són uns privilegiats en detriment dels seus propis drets i els de les seues filles?

Només els diré que és manifestament antidemòcrata negar la realitat i no veure que la pobresa té rostre de dona i no reivindicar una societat igualitària real. Estan vostés sols i soles. H

*Portaveu adjunta de Compromís per Castelló